Feest bij OBS de Pannebakker

Foto

Ook al was de officiële vakantie nog niet begonnen, voor de leerlingen van OBS de Pannebakker en hun ouders was het vrijdag 12 juni 2015 toch al volop vakantie tijdens het zomerfeest. Het feest had dit jaar als thema: Op reis door de wereld. De school werd de week daarvoor al in buitenlandse sferen gehuld. Iedere groep kreeg een land toegewezen en er werd hard gewerkt aan mooie knutsels voor de tentoonstelling in de hal van school.

Op de avond zelf konden de ouders een kijkje nemen naar wat hun kinderen gemaakt hadden. Na een heerlijke welkomstcocktail voor de kinderen en een rondje door de school was het tijd voor spelletjes op het achterplein waarmee de kinderen stickers verdienden voor in hun paspoort. Op het voorplein was een groot terras gemaakt waar men kon genieten van zon, muziek en een heerlijke barbeque. Daarnaast waren er prachtige prijzen te winnen bij de verloting die het gezellige duo Bep &Toos op eigen Rotterdamse wijze via hun Rad van Fortuin aan de aanwezigen presenteerden. In de school gingen intussen de voetjes van de vloer in de disco van DJ Tomm.

Later op de avond gaven de meisjes van de Streetdance nog een wervelend optreden en zouden de kinderen het lied, dat iedere Flakeeënaar tegenwoordig uit zijn hoofd kent: 'Praet Flakkees met mun' van Katsie E. en Marcel S. ten gehore brengen. Tot grote verbazing van de ouders maar helemaal van de kinderen kwamen de twee heren zomaar ineens het schoolplein oplopen en konden de kinderen uit volle borst met de oud-Pannebakkerleerling meezingen.

Een flinke regenbui maakte een einde aan het feest buiten maar binnen bleef de disco onverminderd doorgaan en deelde Katsie E. handtekeningen uit aan de kinderen die rijen dik op een krabbeltje stonden te wachten. Iedereen die meegeholpen heeft om dit feest tot een geweldig succes te maken wordt bij deze enorm bedankt door de activiteitencommissie.