Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Feestelijke heropening centrum Ouddorp

In november 2008 werd gestart met de herinrichting van het centrum van Ouddorp. Als men nu, bijna een half jaar later, dit prachtige resultaat bekijkt, kan de gemeente Goedereede met recht worden gefeliciteerd.

 Deze investering geeft een kwaliteitsimpuls aan de plaatselijke economie. Ondernemers en bewoners kunnen trots zijn op het van nieuw straatwerk en straatmeubilair voorziene woon- en winkelerf. De regels voor verkeersdeelnemers zijn ook veranderd. De voetganger krijgt in het vernieuwde centrum alle ruimte om zich te bewegen en de auto is te gast in het gebied.

Op zaterdag 2 mei 2009 om 10:00 uur zullen de wethouders van de gemeente Goedereede, de heren Admiraal en Van der Vlugt arriveren op het 'eindstation' van dit herinrichtingstraject. Op het 'station' voor het Museum 'Ouddorps Raad- en Polderhuis' zullen zij vervolgens op een feestelijke manier vieren dat in goed overleg met diverse partijen, het project met 'vlag en wimpel' geslaagd is. Om te laten zien dat het centrum van de familiebadplaats Ouddorp met deze herinrichting ook prima geschikt is voor het organiseren van evenementen, geven gemeente, Ondernemersverening Ouddorp en de Stichting Promotie Kop van Goeree, het startschot voor een gezellige dag met diverse activiteiten voor jong en oud. Van 11:00 tot 16:00 uur staat er een springkussen opgesteld, zijn er clowns die figuren van ballonnen maken en met behulp van allerlei attributen spelletjes organiseren en kinderen kunnen de gehele dag gratis ritjes maken met het treintje van de Hollandse Mini-Spoorwegen. De Ondernemersvereniging Ouddorp gaat gedurende een langere periode, de heropening van het centrum vieren met leuke acties.

Op dinsdag 5 mei zal de gezelligheid van de markt weer naar het centrum terugkeren. Vanwege de herinrichting stonden de marktkooplui bijna een half jaar op parkeerterrein 'Dorpstienden'. Met diverse acties gaat deze wekelijkse marktdag feestelijk van start.