Feestelijke opening Kinderboekenweek op basisschool De Westhoek

Dit jaar is het thema 'Feest!'. Van 1 t/m 12 oktober 2014 wordt namelijk voor de 60ste keer de Kinderboekenweek georganiseerd. Ieder jaar doet OBS De Westhoek in Ouddorp aan de Kinderboekenweek mee. Zij wil leerlingen helpen een goede leesgewoonte en goede leesvaardigheden te laten ontwikkeling. Kerndoel 9 van het basisonderwijs stelt dat leerlingen 'plezier moeten krijgen in het lezen van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten'. De Kinderboekenweek helpt daar zeker aan mee.

Dit jaar hebben de kinderen tijdens de opening naar een toneelstukje gekeken 'Kikker en een heel bijzondere dag'. Ook werd er een digitaal prentenboek getoond dat in zijn geheel en speciaal voor de opening van de Kinderboekenweek door groep 2 van de school gemaakt was. Met als titel 'Het feest van Pompom'. Zowel het toneelstuk als het prentenboek werd beloond met een groot applaus.

Voor de Kinderboekenweek worden jaarlijks nieuwe boeken aangeschaft en vullen ze de schoolbibliotheek steeds weer aan met de nieuwste boeken. Leerkrachten presenteren de nieuwe boeken, maken de kinderen nieuwsgierig naar boeken en bieden aantrekkelijke leesactiviteiten passend bij het thema aan. Leesplezier staat hier voorop. Ook na de Kinderboekenweek gaan zij daar vrolijk mee door, want hun leesplan staat vol leerzame, maar vooral leuke leesactiviteiten.

Voor nu eerst nog even genieten van de feestelijke weken binnen de Kinderboekenweek, want na een feestelijke opening werken ze natuurlijk ook nog naar een feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek toe.