Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Frisse wijnen bij de Wereldwinkel

Na lang wachten is de zon weer gesignaleerd en kan het tuin- en barbecueseizoen beginnen. Om dat te vieren, biedt Wereldwinkel Goeree-Overflakkee drie 'mooi-weer'-wijnen aan voor een heel frisse prijs.

De Chileense Sauvignon Blanc, en de Zuid-Afrikaanse rosé en Chenin Blanc kosten geen € 5,75 maar slechts € 4,95 per fles. Voor twee flessen betaalt u € 9,50. De aanbieding startte vrijdag 6 juni 2013 en geldt zo lang de voorraad strekt.

De wijnen van Fair Trade Original mogen rekenen op bijval van verschillende vermaarde wijnjournalisten. Harold Hamersma vermeldt maar liefst tien wijnen van Fair Trade Original in De Grote Hamersma. De Chenin Blanc uit Zuid-Afrika noemt hij: 'Een en al vrolijkheid, onstuimigheid, vriendelijkheid en gezelligheid. Het is peren dat het een lieve lust is. Meloen wat de klok slaat. Citrus in de gordijnen. En neem zelf ook wat.' Ook de wijnalmanak van Cuno van 't Hoff maakt melding van een aantal Fair Trade Original wijnen. De Chenin Blanc wordt omschreven als: '... smaken doet-ie, dat is zeker. Citrus, lekker wit fuit, groene appel, goede zuren. Puur smakelijk...'. De Supermarktwijngids van Nicolaas Klei is ook enthousiast en roept de Sauvignon Blanc uit tot Omfietswijn.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.