Geslaagde bijeenkomst Samen naar een gezonde jeugd

Foto

De gemeente Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en is daarom aangesloten bij de landelijk aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Donderdagmiddag 11 februari 2016 werd in de kantine van de CSG Prins Maurits in Middelharnis een bijeenkomst gehouden om met maatschappelijke organisaties - onder andere vanuit onderwijs, kinderopvang, leefstijl en sport - en het bedrijfsleven na te denken over een effectieve aanpak op Goeree-Overflakkee.

JOGG-gemeente
Voordat de aanwezigen met elkaar in gesprek gingen over de mogelijkheden om jongeren op Goeree-Overflakkee op gezond gewicht te houden of te krijgen, werden presentaties gegeven over JOGG en de uitwerking daarvan op Goeree-Overflakkee. De bijeenkomst werd bijgewoond door wethouder Gerrit de Jong. Wethouder De Jong kreeg uit handen van Andre van Schaveren (JOGG) een gemeentebord overhandigd. Dit bord staat symbool voor het feit dat de gemeente Goeree-Overflakkee nu officieel een JOGG-gemeente is.

Plan van Aanpak
De gemeente Goeree-Overflakkee werkt op dit moment aan een Plan van Aanpak voor de beste aanpak om JOGG op Goeree-Overflakkee in te zetten. De input van deze bijeenkomst wordt gebruikt voor de invulling van dit plan. Wethouder De Jong kijkt tevreden terug op de bijeenkomst: "Met ruim vijftig mensen was het een gevarieerd gezelschap om mee van gedachten te wisselen. Er kwamen goede gesprekken uit voort en er zijn zinvolle verbindingen gelegd. De bijeenkomst heeft zeker een bijdrage geleverd aan de verdere uitwerking van het Plan van Aanpak."

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) op Goeree-Overflakkee, neem dan contact op met Ellen Jansen, JOGG-regisseur, via het algemene telefoonnummer 14 0187 of per e-mail: e.jansen@goeree-overflakkee.nl.

DeltaFiber