Getuigenoproep brandstichting speeltoestel De Inktvis in Dirksland

Foto
Dit heeft een grote impact op de kinderen.

In de vroege nieuwjaarsochtend van 2016, tussen 01:30 en 02:30 uur, werd er brand gesticht aan een speeltoestel welke gesitueerd is op het schoolplein van openbare basisschool De Inktvis gelegen aan de Hondsgalgweg te Dirksland. Hierbij werd het speeltoestel "De Inktvis" zwaar beschadigd. De schade wordt vooralsnog geschat op 10.000 euro.

Een ieder die informatie heeft die mogelijk verband heeft met de brandstichting wordt verzocht om contact op te nemen met de politie, wijkteam Goeree-Overflakkee, via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u, om redenen, alleen uw informatie anoniem willen delen wordt u verzocht via telefoonnummer 0800-7000 contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem.

Commentaar van de directeur van OBS "De Inktvis", dhr. Tönissen: "Dit heeft een grote impact op de kinderen. Vooral op de kleuters. Ik heb de kinderen vanochtend zelf opgevangen op het schoolplein om ze te begeleiden. Het brengt een hoop angst en onbegrip teweeg bij de kinderen. Ook de ouders die ik spreek zijn erg verontwaardigd over deze laffe daad. De kinderen zullen het nu lange tijd zonder speeltoestel moeten stellen."