Gezocht: opruimers zwerfafval buitengebied Goeree-Overflakkee

logo_goeree-overflakkeeMaakt u graag een wandeling of fietstocht door de mooie polders van Goeree-Overflakkee? Ergert u zich aan het zwerfafval in de bermen en zou u daar graag wat aan willen doen? Dan is de gemeente op zoek naar u.

Het tegengaan van zwerfafval staat hoog op de agenda bij de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente is daarom het project 'Extra aanpak zwerfafval' gestart. Als onderdeel van het project is in samenwerking met leerlingen van CSG Prins Maurits uit Middelharnis gekeken hoe de hoeveelheid zwerfafval langs de schoolfietsroutes kan worden aangepakt. En het Edudelta college is gestart met een onderzoek naar zwerfafval op de wandelroute naar de Agrimarkt. Op woensdag 25 maart 2015 doen vele basisscholen weer mee aan de actie van Nederland Schoon en gaan de leerlingen met prikkers en vuilniszakken de straat op om de buurt schoon te maken.

De gemeente Goeree-Overflakkee is nog op zoek naar mensen die als vrijwilliger mee willen helpen om het zwerfafval langs de dijken en in de natuurgebieden op te ruimen. Het idee is om mensen te werven die een zelfgekozen stukje landschap bijhouden. De gemeente wil in samenwerking met Staatsbosbeheer en Waterschap Hollandse Delta de zwerfafvalopruimers hierbij ondersteunen.

Aanmelden
Heeft u interesse om mee te helpen? Meld u dan aan bij Anne Marijke Elema, Beleidsadviseur Kern- en buurtgericht werken. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0187 of e-mailadres a.elema@goeree-overflakkee.nl. Wanneer meerdere mensen zich hebben gemeld, organiseert de gemeente een bijeenkomst om concrete afspraken te maken.