Griezelen in Oude-Tonge

Foto

Ook in Oude-Tonge wint Halloween steeds meer aan populariteit. Sinds een aantal jaar is een enthousiaste groep vrijwilligers begonnen met het organiseren van een Halloweenavond, steeds meer inwoners van Oude-Tonge doen er aan mee.

Alle basisschoolkinderen uit Oude-Tonge waren zaterdagavond 31 oktober 2015 uitgenodigd om met hun papa's of mama's mee te lopen. De inwoners van een geselecteerd aantal straten waren gevraagd mee te doen en konden dit laten weten door de uitgedeelde flyer voor hun raam te hangen.

Het feest begon vanaf OBS Het Startblok waar de route werd uitgedeeld en leidde de kinderen langs de vele huizen die meededen. Er was flink uitgepakt met veel snoep, zelf gemaakte traktaties en zeer griezelig versierde huizen. In de Bastingstraat was in het slop achter de huizen zelfs een 'horrorpad' gecreëerd wat deed denken aan een spookhuis met lichteffecten, griezelige muziek, vallende spinnen en uitgedoste figuranten die de bezoekers de schrik van hun leven bezorgden. Toen alle snoepzakjes gevuld waren en de kinderen moe maar voldaan op de laatste bel hadden gedrukt, was er als afsluiting nog een kinderdisco bij sportschool Focus waar met een bekertje siroop en gezellige muziek terug gekeken werd op een geslaagd Halloweenfeest.

Door Priscilla Looij