Grootschalige inzet voor gesprongen hoofdwaterleiding

Foto behorende bij Grootschalige inzet voor gesprongen hoofdwaterleiding
Foto behorende bij Grootschalige inzet voor gesprongen hoofdwaterleiding

Donderdag 3 maart 2016 is de hoofdwaterleiding die het terrein Hernesseroord van water voorziet gesprongen. Het gehele terrein van de zorglocatie had hierdoor geen water meer. De reparatie bleek lastig te zijn en duurde langer dan gehoopt.

Uit voorzorg schaalde de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond het incident op naar GRIP 1 om voorbereid te zijn indien de reparatie te lang zou duren. Verschillende brandweereenheden hadden zich gestationeerd op het terrein en stonden stand-by. De Veiligheidsregio en de gemeente hebben gezorgd voor voldoende drinkwater. Met behulp van de BHV organisatie is dit water verspreid onder alle locaties op het terrein. Omstreeks 19:30 uur was een noodreparatie afgerond en kon het incident afgeschaald worden.

Spijkstaal vastgereden
Hoe vervelend het ook is dat er tijdelijk geen water uit de kraan komt, het dagelijkse leven gaat gewoon door. De Spijkstaal, de electrische huisbus, kwam vast te zitten in de berm. Lang heeft het niet geduurd voordat de bus weer met vier wielen op de weg stond want met zoveel hulpverlening rond je heen is zo'n klus zo geklaard. Brandweerlieden hebben met de watertankwagen het voertuig los gekregen.

DeltaFiber