Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Grote schade door vandalisme tijdens jaarwisseling Goedereede

Ondanks een relatief rustige jaarwisseling 2010-2011 was de schade door vandalisme in de gemeente Goedereede groot. De schade bedraagt in totaal € 26.700,-. De kosten van de schade worden door de gemeente doorberekend aan alle inwoners via gemeentelijke heffingen.

De gemeente Goedereede trof veel voorbereidingen voor de jaarwisseling van 2010 - 2011. Er was bijvoorbeeld busvervoer van en naar het feest in discotheek "De Kreek". Er was extra toezicht in de Ring van Ouddorp en daarnaast organiseerde de gemeente Goedereede een vreugdevuur op het Havenhoofd. De totale voorbereidingskosten bedragen € 3.600,-. Medewerkers van de gemeente Goedereede verrichtten diverse werkzaamheden ter voorbereiding op de jaarwisseling. Na de jaarwisseling volgden opruimwerkzaamheden. De totale kosten voor de inzet van het gemeentepersoneel zijn door de grote schade hoger dan normaal en bedragen € 13.300,-.

Ondanks een relatief rustige jaarwisseling ontstond er veel schade in de gemeente Goedereede. De schade liep op tot € 26.700,-. Het is nog onbekend of de rioleringsbuizen vernield zijn door het vuurwerk. Niemand deed aangifte van de aangebrachte vernielingen. De schade is dus niet te verhalen op de daders. De schade wordt doorberekend aan alle inwoners via gemeentelijke heffingen.