Havengebied Stad aan 't Haringvliet heropend

Foto

Het afgelopen jaar werkten betrokken inwoners van Stad aan 't Haringvliet, het Stadsoverleg en de gemeente Goeree-Overflakkee nauw samen om het havengebied in Stad aan 't Haringvliet op te knappen. Zaterdag 30 november 2013 is het havengebied officieel heropend.

Wethouders Arend-Jan van der Vlugt (wethouder Havens) en Marnix Trouwborst (kernwethouder) waren aanwezig om samen met het Stadsoverleg en ongeveer vijftig inwoners het opgeknapte havengebied feestelijk in gebruik te nemen. 

Vernieuwingen havengebied
Het havengebied is nu voorzien van sfeervolle verlichting, diverse bankjes en fietsvoorzieningen. Daarnaast zijn de parkeervakken duidelijker aangegeven en is door markeringspunten een wandelroute langs de kade gerealiseerd. Op diverse centrale plekken op het plein zijn nieuwe meerpalen geplaatst. Deze meerpalen zijn voorzien van borden met informatie over herkenningspunten uit het verleden. Bij de sluis is een tribune aangelegd waarop mensen kunnen zitten om uit te rusten en van de omgeving te genieten. Ook is een verbinding gerealiseerd tussen de haven en de particuliere jachthaven. Door middel van geschilderde voetjes wordt binnenkort de looproute aangegeven.