Health & lifestyle blog van drie Flakkeese meiden erg populair

Foto

"Seashells 'n Kettlebells", dat is de naam van een health and lifestyle blog die juli 2015 is gelanceerd door drie meiden van Goeree-Overflakkee. Ellen Keuvelaar, Rianne van der Valk en Judith Roetman zijn drie enthousiaste, sportieve vriendinnen, die met deze blog graag anderen willen motiveren.

"We willen in de eerste instantie alle meiden en vrouwen motiveren om gezonder, sportiever en bewuster te gaan leven en laten zien wat Goeree-Overflakkee en de omgeving te bieden heeft", vertelt Ellen. "De naam verzinnen was niet makkelijk, maar we vonden hem alle drie erg bij ons passen; 'Seashells' is een knipoog naar ons eiland, waar we vaak bij het water of op het strand te vinden zijn. 'Kettlebells' zijn gewichten die je in de sportschool gebruikt en dus een verwijzing naar de sportieve kant van onze blog."

Bij Ellen is er twee jaar geleden een knop om gegaan, zij is toen veel gezonder en bewuster gaan leven. Ze werd hierbij geïnspireerd door 'foodblogs' op internet en door Instagram-accounts van sportieve en gezonde meiden. Niet lang daarna is ze zelf ook veel actiever geworden op instagram. Ze plaatst veelal foto's van gezonde recepten en van haar smoothie creaties en haar aantal volgers groeit. Steeds vaker kreeg zij de vraag of ze hier wellicht meer mee wilde gaan doen en zo ontstond het idee om iets 'groters' op te zetten wat meiden en vrouwen in Nederland en op haar eigen eiland zou kunnen inspireren.

Vanuit haar werk in de communicatie weet ze om te gaan met het bijhouden van websites en social media, dus het idee van een blog voelde al snel als iets wat bij haar paste. Ellen is een echte teamspeler en het idee om dit alleen te doen sprak haar niet echt aan. Daarom heeft ze begin dit jaar haar twee vriendinnen Rianne en Judith gevraagd of ze er wat voor voelden dit samen met haar op te zetten. Hier werd met groot enthousiasme op gereageerd.

Het idee was er, de naam werd verzonnen, een passend logo werd bedacht, een fotoshoot voor mooie foto's voor bij de blog werd gemaakt en toen kon de website opgebouwd worden. Rianne heeft een groot sociaal netwerk en is creatief op het gebied van mode, make-up en lifestyle. Judith is creatief en actief in het geven van yoga lessen en op het gebied van (kite)surfen, crossfit en weet veel van gezondheid. Ellen houdt zich bezig met (gezonde) voeding, sport, yoga en social media. Met z'n drieën dus een perfecte mix en veel gedeelde interesses. Hierdoor komen ze tot originele onderwerpen voor hun blog.

Eens in de zoveel tijd komen de vriendinnen samen om ideeën te delen en afspraken te maken. "We hebben een soort planning voor onszelf en kijken naar wat er interessant is voor onze volgers en natuurlijk wat we zelf leuk vinden. Als we op internet trends op het gebied van sport, eten en lifestyle tegen komen, of als we geïnspireerd worden door vragen van onze volgers, spelen we daar graag op in. We proberen daarbij dicht bij onszelf te blijven, het moet wel bij ons passen. We zijn ook al een paar keer benaderd door lokale ondernemers die met ons willen samenwerken. We kunnen dan de krachten bundelen en nog meer mensen bereiken. En dat vinden we echt supertof!", vertelt Ellen.

De meiden zoeken ook zelf de samenwerking op met lokale winkels en ondernemers door middel van bijvoorbeeld winacties of reviews van hotspots en producten. Ze willen hun volgers inspireren op het gebied van lifestyle en mode en met recepten van lekkere en makkelijke maaltijden, smoothies en tussendoortjes. "Ik denk dat deze diversiteit veel meiden en vrouwen (maar hopelijk ook jongens en mannen) aanspreekt en dat we samen met onze volgers een leuk platform neer kunnen zetten", aldus Ellen.

De blog is te vinden op www.seashellsnkettlebells.nl en op Facebook Instagram en Twitter.

Door Priscilla Looij