Nu op de radio: De late avond

Hollands Glorie bij wereldwinkel Goeree-Overflakkee

Foto

Wij Hollanders varen al sinds de 17e eeuw - de Gouden Eeuw - de wereld rond. De Nederlanders zijn echte wereldreizigers. Nu nog steeds. En niet alleen jongeren reizen veel, ook ouderen trekken er op uit. Maar wat heeft dat met de Wereldwinkel te maken? De Wereldwinkel verkoopt stroopwafels met rietsuiker uit Paraguay en honing uit Nicaragua. Chocolademelk met cacao uit Ghana. Tulpenvazen uit Thailand.

En gelukspoppetjes uit Brazilië in Delfts blauwe kleertjes. Men kookt tegenwoordig oma's stoofpot in een tajine en kruipt bij de kachel met een Thaise mok van onmiskenbaar Hollands design.

Inmiddels zijn er aardig wat culturen gemixt. En liggen onze oer-Hollandse producten in een wereldse uitvoering op de schappen van de Wereldwinkel. Genoeg aanknopingspunten om deze prachtige producten nu eens in een oer-Hollands spotlight te zetten. Bijvoorbeeld het blauw-witte serviesgoed uit Thailand en Vietnam. U vindt in de winkel talloze producten die zijn gemaakt door kleine, lokale producenten die hun traditionele technieken inzetten om serviesgoed met hedendaagse motieven te produceren. Combineer dit serviesgoed met fairtrade koffie, chocolade en stroopwafels en u kunt met een goed gevoel ouderwets gezellig koffieleuten.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.