Hondenvereniging Sommelsdijk uit de brand

Foto

Na de brand van twee weken geleden is de hondenvereniging in Sommelsdijk er zo goed als weer helemaal bovenop. Iedere dag hebben leden van de club, maar ook andere vrijwilligers zich ingezet voor het herstel. Aanvankelijk bestond dit uit opruimwerkzaamheden en het wegbrengen van het grofvuil.

Vanuit het hele land kreeg trainer Leo Looij een hart onder de riem gestoken, voornamelijk via Facebook. Veel particulieren boden goederen aan zoals stoelen, een koffiezetapparaat en de eerste benodigdheden. Er was zelfs iemand die een kist vol materiaal beschikbaar stelde. Daarnaast heeft Leo Looij van een kennis uit de branche diverse hondensportartikelen aangeboden gekregen. Maar dat is nog niet alles.

Zo heeft Van Gurp vof uit Stad aan 't Haringvliet een bouwkeet geschonken. Maar het grootste en mooiste geschenk is een caravan. Deze caravan is geheel belangeloos geschonken door camping 't Hoge Zand uit Sirjansland. Jeannette van Bijsteren, lid van de hondenvereniging, is een kennis van de eigenaren van de camping en heeft het eerste contact gelegd. De eigenaren Ton en Tonny Hammink, zelf ook hondenliefhebbers, hebben geen minuut getwijfeld toen Jeannette hen om hulp vroeg. Ze hebben bovendien het transport geregeld naar de vereniging in Sommelsdijk. Leo Looij is dankbaar voor alle hulp die de vereniging heeft gekregen. "Het is onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken, maar twee heren verdienen toch wel een dikke pluim", aldus Looij. "Dit zijn clublid Martin Bazen en zijn zoon Youri. In de afgelopen twee weken hebben zij veruit het meeste werk verricht. Van het snoeien van de bomen, waarvan de takken een levensgevaarlijke situatie veroorzaakten doordat ze dreigden af te breken, tot het trekken van kabels en het aansluiten van de stroom."

De komende tijd zal de vereniging gebruiken de draad weer op te pakken. De caravan zal worden opgeknapt en hier en daar zal verlichting worden aangebracht. Over de reden van de vermoedelijke brandstichting is tot op heden overigens nog niets bekend.

Door Hilbert van Bennekom