Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Huub van der Meer waarnemend burgemeester Oostflakkee

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 februari 2012 de heer H.A. (Huub) van der Meer tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oostflakkee. De heer Van der Meer is 68 jaar en lid van het CDA.

De huidige burgemeester van de gemeente Oostflakkee, de heer J. Heijkoop, is met ingang van 1 februari 2012 benoemd tot burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Hierdoor ontstaat een vacature in de gemeente Oostflakkee.

De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, besloten om tot de verwachte herindeling op Goeree-Overflakkee per 1 januari 2013, een waarnemend burgemeester te benoemen. Na een gesprek met de heer Van der Meer hebben de fractievoorzitters hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester. De heer Van der Meer is tevens tot 1 maart 2012 waarnemend burgemeester van de gemeente Strijen. In de maand februari combineert de heer Van der Meer de vervulling van het ambt in Strijen en Oostflakkee.

De heer Van der Meer heeft ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Hij was vijftien jaar lid van Provinciale Staten, fractievoorzitter en gedeputeerde. Van 1993 tot 2004 was de heer Van der Meer burgemeester van de toenmalige gemeente De Lier (tegenwoordig de gemeente Westland) en van 2004 tot 2006 was hij wethouder en eerste loco-burgemeester van de gemeente Westland. Van 2006 tot 2010 was de heer Van der Meer waarnemend burgemeester van de gemeente Moordrecht (tegenwoordig de gemeente Zuidplas) en van 2010 tot 2011 was hij waarnemend burgemeester van Zederik.