Ineke Jochems-Wisse ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto

Ineke Jochems uit Oude-Tonge werd zaterdag 3 september 2016 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit.

De 78-jarige Ineke Jochems werd tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van "de Zonnebloem afdeling Oostflakkee" feestelijk onthaald door de burgemeester. Ze sprak de totaal verraste Ineke toe in de Grutterswei in Oude-Tonge. Ze memoreerde aan haar 40 jaar lange enthousiaste inzet als vrijwilliger.

In 1986 heeft Ineke de afdeling Oostflakkee van de Zonnebloem mede opgericht en sindsdien is zij bestuurslid van deze afdeling. Daarnaast is zij sinds 1977 medeoprichter en vrijwilliger van het Rode Kruis/Welfare, afdeling Oostflakkee. Vele uren heeft zij wekelijkse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast is ze vrijwilligster in verzorgingstehuis Ebbe en Vloed, waar ze voor de bejaarden de koffie en thee verzorgt.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht in haar toespraak naar voren dat Ineke Jochems met haar persoonlijkheid en inzet een grote sociale bijdrage levert aan de samenleving.

DeltaFiber