Informatieavond energiebesparing voor huiseigenaren

Op 20 januari 2014 organiseren gemeente Goeree-Overflakkee, Energieke Regio en Rabobank Goeree-Overflakkee een bijeenkomst ter verduurzaming van woningen op Goeree-Overflakkee. De informatieavond is bestemd voor particuliere huiseigenaren. Zij horen tijdens deze avond welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen en om energie op te wekken en welke financieringsmogelijkheden daarvoor zijn.

Vanaf 19:15 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40, 3241 LB in Middelharnis. De informatiebijeenkomst start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur.

Inhoud
Na een kort welkomstwoord door wethouder Piet Koningswoud lichten architecten Krijn Ratsma en Joop Benschop het initiatief Energieke Regio voor particulieren toe. Eigenaren horen op welke wijze het Energieke Regio-team hen objectief kan begeleiden en adviseren over het uitvoeren van duurzame maatregelen. Eventuele comfortproblemen in de woning worden ook door het Energieke Regio-team in een adviesgesprek meegenomen. Daarna vertellen Lennard Seriese van de gemeente Goeree-Overflakkee en Bram van Druten van de Rabobank Goeree-Overflakkee over de mogelijkheid om maatregelen te financieren tegen gunstige voorwaarden. De Rabobank ontwikkelde deze financieringsmogelijkheden speciaal voor verduurzaming van particuliere woningen. De gemeente Goeree-Overflakkee biedt vanaf 1 januari de mogelijkheid van een duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente voor particuliere woningbezitters.

Aanmelden
Particuliere huiseigenaren zijn van harte welkom op deze avond. Zij kunnen zich vooraf opgeven door een e-mail te sturen naar info@energiekeregio.nl.

Energieke Regio
Begin 2013 hebben het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Goeree-Overflakkee, Rabobank Goeree-Overflakkee en architectenbureau Casa Ratsma de handen ineen geslagen. Onder de naam Energieke Regio startte in maart 2013 een pilotproject, dat energiebesparing en de mogelijkheden van lokale opwekking van duurzame energie op Goeree-Overflakkee stimuleert.

DeltaFiber