Nu op de radio: Archipel bij nacht

Inwonersavond gemeente Goedereede druk bezocht

Foto

Op dinsdagavond 1 november 2011 organiseerde de gemeente Goedereede een inwonersavond in Ouddorp. Er was een informatiemarkt met allerlei kramen en een politiek café. De raadsleden, collegeleden, ambtenaren en inwoners traden op informele en interactieve manier met elkaar in contact.

Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde ontving alle inwoners persoonlijk in de Dorpstienden, te Ouddorp. Voordat het officiële gedeelte begon, konden de inwoners, raadsleden en collegeleden met elkaar praten of de informatiemarkt bezoeken. Tijdens deze informatiemarkt waren een aantal afdelingen van de gemeente vertegenwoordigd. Van iedere afdeling waren ambtenaren aanwezig om vragen te beantwoorden. Dit jaar waren er externe partijen aanwezig zijn zoals politie, brandweer, SVHW, GZH en Eneco. Een gedeelte van de zaal was ingericht als politiek café. Hier was het mogelijk een drankje te nuttigen en in gesprek te gaan
met de raadsleden.

Tijdens het officiële gedeelte werd iedereen welkom geheten door gemeentesecretaris Henk van Steeg. Hij lichtte de ambtelijke organisatie en de portefeuilles van het college toe. Hierna vertelden de collegeleden wat over de kramen die onder hun portefeuille vielen en gaf directeur van VVV Ouddorp Sylvia van Geest een presentatie: 'Toeristisch Goedereede'. Ze vertelde over het toerisme in de gemeente Goedereede en wat er allemaal te doen is in de gemeente.

"De inwonersavond was een druk bezochte en geslaagde avond. Het was goed te constateren dat ook de jongere generatie present was. Daaruit blijkt hun interesse in de gemeente Goedereede!", aldus burgemeester Ger van de Velde-de Wilde.

Aan het einde van de presentatie was er een pauze en konden de inwoners de informatiemarkt en het politiek café bezoeken. Na de pauze beantwoorde de burgemeester en de wethouders een aantal vragen die betrekking hadden op hun portefeuille. Na afloop van het officiële gedeelte kregen alle inwoners de gelegenheid om nog een laatste keer de informatiemarkt en het politiek café te bezoeken. Aan het eind van de avond ontving iedere inwoner een evaluatieformulier. Aan de hand van de uitkomsten kan de gemeente
Goedereede de inwonersavonden nog beter afstemmen op de wensen en behoeften van haar inwoners.

Alle vragen die gesteld zijn en de antwoorden daarop zijn vanaf 15 november terug te vinden op de website van de gemeente Goedereede; www.goedereede.nl.