Jeugdbrandweer wedstrijd in Ouddorp

Foto

Zaterdag 19 november 2011 werd er een vriendschappelijke jeugdbrandweer wedstrijd gehouden in Ouddorp. De wedstrijd was zowel voor de junioren als voor de aspiranten. Deze vriendschappelijke wedstrijd werd voor de 18e keer gehouden. De deelnemende teams kwamen uit Cromstrijen, Papendrecht, Alblasserdam en Ouddorp, ieder met twee teams. De jeugdbrandweer van Ouddorp startte die dag als eerste de wedstrijd.

Het scenario was dat een dakbedekker boven op het dak van de ladder naar beneden was gevallen. Hierdoor had het dak vlam gevat en was het doorgeslagen via de afzuigkap naar binnen toe. De dakbedekker lag gewond beneden maar ook binnen bevond zich een persoon. De persoon moest zo snel mogelijk uit het complex worden verwijderd. Dit alles speelde zich af in de huisjes die leeg staan in verband met het verbouwen van de Vliedberg.

De prijsuitreiking vond plaats om 17:00 uur in de Dorpstienden. De eerste prijs ging naar Alblasserdam. De twee jeugdbrandweerteams van Ouddorp zijn 2e en 3e geworden. "Het is goed om dit toen doen als jeugdbrandweer onder elkaar. Het is belangrijk dat de jongere generatie ook al kennis maakt met het vak van de brandweer" aldus burgemeester van der Velde.

William Akershoek was bij de wedstrijd aanwezig en maakte foto's. Kijk voor deze foto's in het fotoboek van FlakkeeNieuws.