KBS De Nobelaer valt in de prijzen met muziekwedstrijd

Foto

Een hal vol uitgelaten kinderen, vele enthousiaste toeschouwers, volop muziek en toch ook wel wat zenuwen tijdens een feestelijke gebeurtenis in de Rivièrahal in Dierentuin Blijdorp te Rotterdam. Hier vond namelijk zondag 14 februari 2016 de prijsuitreiking plaats van De Muziekwedstrijd die jaarlijks in Nederland wordt gehouden.

Onder leiding van muziek juf Tonny Smeets had groep 5 van KBS De Nobelaer eigen muziekinstrumenten geknutseld en hiermee een leuk filmpje gemaakt als promotie voor het muziek onderwijs. Met deze inzending heeft De Nobelaer de publieksprijs gewonnen.

Om de prijs in ontvangst te kunnen nemen was heel de klas uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking, waar een klein groepje kinderen het podium op mocht om de prijs in ontvangst te nemen. Groep 5 heeft hiermee een bezoek van "De Classis Express" gewonnen, de enige rijdende concertzaal ter wereld. Deze zal dit schooljaar twee dagen lang op het schoolplein komen staan, waar heel de school mag genieten van maar liefst zes concerten, gegeven door jonge helden uit de regio.

Door Priscilla Looij

DeltaFiber