Kerstbomenactie serviceclubs een groot succes

Foto behorende bij Kerstbomenactie serviceclubs een groot succes
Foto behorende bij Kerstbomenactie serviceclubs een groot succes

Voor de serviceclubs die normaal gesproken erg actief zijn in het ophalen van geld voor goede doelen zijn 2020 en 2021 lastige jaren. Zoveel als ze willen organiseren, zo weinig kan en mag er georganiseerd worden. Maar de dames van Ladies Circle Goeree-Overflakkee lieten het er niet bij zitten. Ze besloten iets te organiseren voor de senioren en de mensen die het in deze tijd extra moeilijk hebben.

De ladies hadden maar één woord nodig en gingen samen met Kiwanis, één van de andere serviceclubs die dit eiland rijk is, direct aan de slag. De kerstbomenactie werd geboren. Het lukte de dames en heren om de kerstbomen gesponsord te krijgen en zetten de kerstbomen op bij zeven zorginstellingen verspreid over het eiland. Alleen al het plaatsen zorgde voor de nodige blije gezichten.

Maar de actie behelsde meer dan alleen het plaatsen van de verlichte kerstbomen: mensen konden op een speciale website een kerstwens kopen en voor elke kerstwens werd een kerstbal in een van de kerstbomen gehangen. In totaal zijn bijna 180 kerstballen voor het goede doel verkocht. De actie heeft € 1500,- opgeleverd.

Eind februari / begin maart 2021 zijn cheques uitgedeeld aan stichting de Zonnebloem alsmede aan De Vrienden van de Zuidwester. Deze actie liet de samenhorigheid en verbinding tussen elkaar zien in deze coronatijd.