KNHS Felix Juristen Cup voor Daphne van Peperstraten uit Oude-Tonge

Foto

Daphne van Peperstraten uit Oude-Tonge is met haar pony Don Camillo du Bois winnaar geworden van de KNHS Felix Juristen Cup 2015. In de finale in Etten-Leur liet Daphne haar naaste concurrenten Eveline Bos en Zoe Kuintjes achter zich.

Een grote verrassing was het voor insiders zeker niet dat Daphne van Peperstraten met Don Camillo du Bois de KNHS Felix Juristen Cup 2015 won. Daphne denkt daar zelf anders over: "Eigenlijk is dat niet zo vanzelfsprekend. Het is elke keer weer een verassing als ik gewonnen heb." Over het wedstrijdverloop in de finale is Van Peperstraten heel content. "Het ging beide proeven heel erg goed. Ik heb sowieso fijn gereden. Ik reed mijn nieuwe Kür voor de tweede keer. Iedereen was heel enthousiast. Zelf vind ik de muziek van Neal Diamond heel mooi. Het is een hele leuke kür. Ik kreeg er ook veel goede reacties op."

In de landenproef deelde van Peperstraten de eerste plaats met naaste rivale Eveline Bos. "Voor mijn kür kreeg ik 74,9 procent en Eveline in de 73 procent. Pas in de prijsuitreiking maakten ze de uitslag bekend. De beker staat voor me. Ik begin het nu pas te beseffen." De finale van de KNHS Felix Juristen Cup 2015 werd in Etten-Leur, niet ver van Daphne's woonplaats Oude-Tonge verreden. "Het is bijna een thuiswedstrijd voor me. Er waren dan ook familieleden en vrienden die me extra steunden. Dat geeft dan ook extra sfeer. Voor hen was het ook hartstikke leuk dat ik won."

De finale was voor de ponycombinaties de laatste observatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap in augustus in Malmö. "Bondscoach Tineke Bartels vond dat ik goed gereden had. De Felix Juristen Cup is een hele mooie wedstrijd. Maar ik vind het toch wel heel spannend als volgende week de telefoon gaat en Tineke vertelt me dat ik naar het EK mag", besluit van Peperstraten, die getraind wordt door Coby en Marlies van Baalen. "Ik heb al een paard om eind dit jaar bij de junioren te gaan rijden, maar ik mag nog een jaar door bij de pony's. Dat ga ik zeker doen."

Uitslag KNHS Felix Juristen Cup 2015

  1. Daphne van Peperstraten (Oude Tonge), Don Camillo Du Bois (v.Dornick B)
  2. Eveline Bos (Weert), Hippique Media's Valentino (v.Dornik-Double
  3. Zoe Kuintjes (Aalsmeer), Elin's Nonsisdador (v.Nostradamus)