KNRM Ouddorp biedt hulp aan surfer en jacht

logoknrmWoensdag 22 juni 2011 om 18:23 uur werd de bemanning van de reddingboot Baron van Lynden door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een surfer in problemen aan de buitenzijde Brouwersdam t.h.v strandpaviljoen "De Kous". Met de reddingboot Baron van Lynden en het KHV werd vertrokken vanuit de werkhaven Brouwersdam.

Het Kusthulpverlening Voertuig (KHV) is op verzoek van het Kustwacht Centrum naar de melder gegaan die op het strand stond en de surfer het laatst had gezien. De bemanning van de Baron van Lynden had de surfer, die zijn plank was verloren, snel gevonden en heeft hem met zijn surfzeil aan boord geholpen. De surfer verkeerde in goede gezondheid en werd afgeleverd op het strand bij het KHV.

Vrijdag 24 juni 2011 om 21:01 uur werd de bemanning van de reddingboot Griend door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jacht aan de grond. Bij navraag bij het Kustwacht Centrum zou het gaan om een jacht dat door een navigatiefout aan de grond was gelopen tussen de Ouddorpse haven en De Punt op de Grevelingen. Met de reddingboot Griend werd vertrokken richting de Oude Val en daar het scheepje Mollyhawk van 13 meter lengte en met drie personen aan boord aangetroffen. Er werd een bemanningslid overgezet om een sleepverbinding te maken. Het jacht werd naar dieper water gesleept en na inspectie kon het zijn weg zelfstandig vervolgen richting de haven van Ouddorp. Dit was de 50e actie van station Ouddorp.