KNRM redt acht personen van zandbank

logoknrmZondagmiddag 2 maart 2014 werd de bemanning van de reddingboot Baron van Lynden gealarmeerd voor twintig personen in problemen ter hoogte van de Verklikkerplaat in de Noordzee. De personen konden vanwege het opkomende tij niet meer op het strand komen.

Vanwege het mooie weer werd het strand zeer druk bezocht, er waren een aantal wandelaars de zandbanken op gelopen zonder rekening te houden met het opkomende tij.

Op het tijdstip van alarmering was het circa 2,5 uur voor hoog water, dus was het noodzakelijk om met enige spoed ter plaatse te gaan met de reddingboot. In 2013 was hier een zwaar onderkoelde mevrouw om dezelfde reden uit het water gered door de KNRM.

Toen de reddingboot was gearriveerd nabij de Verklikkerplaat, bleek het nog maar om acht personen te gaan die nog steeds geen idee hadden van het gevaar wat zich langzaam naderde. De andere twaalf personen hadden zichzelf inmiddels in veiligheid gebracht en hebben daar alleen wat natte kleding aan over gehouden.

De reddingboot heeft de overige wandelaars aan boord genomen. Nadat iedereen weer veilig aan de wal was zijn er samen met de politie nog wat extra waarschuwingen uitgedeeld over het gevaar van het opkomende water.

DeltaFiber