Nu op de radio: Archipel Love Songs

Korfbalvereniging Good Luck viert 50-jarig jubileum

Foto

Op 16 augustus 2013 bestond korfbalvereniging Good Luck in Middelharnis 50 jaar. Jong en oud, leden en oud-leden van Good Luck hebben dit gouden jubileum op zaterdag 7 september uitbundig gevierd. De hele zaterdag was door het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) vrijgesteld van wedstrijden en dus stond de dag uitsluitend in het teken van feestvieren.

Good Luck heeft in de afgelopen halve eeuw veel meegemaakt en is momenteel uitgegroeid tot een vereniging met een stabiel ledenaantal van rond de 210. Drie jaar geleden is de korfbalvereniging, samen met De Jonge Spartaan, verhuist van de Heuvelweg naar sportpark Oostplaat. Alle leden hebben zorggedragen voor een prachtige accommodatie en de club krijgt van alle bezoekers veel complimenten voor het behaalde resultaat. Met vijf senioren ploegen en acht jeugdploegen over alle leeftijdscategorieën komt Good Luck op zaterdagen uit in de competitie. Daarnaast spelen ook veel leden nog jeu de boules. Op de accommodatie aan de Oostplaatseweg is het dan ook vaak elke dag, behalve zondag, gezellig druk. De selectie heeft een trainersstaf uit eigen geleding en speelt in de veld- en zaalcompetitie in de 3e klasse landelijk. De aankomende jeugdtalenten van vorig jaar zijn dit seizoen doorgestroomd naar de selectie en vormen met enkele routiniers een leuke en enthousiaste groep. Alle (jeugd)teams worden twee keer per week getraind en zaterdags gecoacht door enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast worden er met grote regelmaat activiteiten georganiseerd. Het bestuur spreekt dan ook vol lof over haar vrijwilligersbestand.

De ochtend en middag van 7 september waren voor de jeugd van Good Luck. Na de opening door voorzitter Jan de Leeuw speelden de kinderen een reis door de tijd en 's middags het spel 'Mijn Trainer is de Beste', gebaseerd op het televisieprogramma 'Mijn vader is de Beste'. De oudste jeugd speelde het spel 'Wie is de Mol'. Om 16:00 uur begon de goed bezochte receptie en 's avonds was er een spetterend feest met een fantastische band. Tot in de late uurtjes was het ontzettend gezellig.

Good Luck is een gezellige familievereniging. De club is helaas nog de enige korfbalvereniging op het eiland, maar blijft gestaag groeien en hoopt in de nabije toekomst de 250 leden te bereiken. Veel oud-leden komen na enkele jaren weer terug en worden met open armen ontvangen. Een ieder wordt dan ook van harte uitgenodigd om eens kennis te maken met de enige gemengde sport ter wereld. Meer informatie is te vinden op www.kvgoodluck.nl.