Korfbalvereniging neemt nieuwe accommodatie in gebruik

Per 1 augustus 2010 heeft kv Good Luck de nieuwe accommodatie aan de Oostplaatseweg in gebruik genomen. De plaatselijke korfbalvereniging is hiervoor ruim 33 jaar gevestigd geweest aan de Heuvelweg. Jaren geleden is door de gemeente Middelharnis het initiatief gestart om de buitensport verenigingen MSV&AV Flakkee, De Jonge Spartaan en Good Luck samen te voegen op één gezamenlijk sportcomplex.

Na jaren van onderzoek en vooroverleg tussen gemeente Middelharnis en de verenigingen is op 6 juli 2006 door de gemeenteraad groen licht gegeven voor de aanleg van het nieuwe complex aan de Oostplaatseweg als uitbreiding op de huidige locatie van MSV&AV Flakkee. Het plan bestond toen uit de opdrachtverstrekking aan Oranjewoud voor aanleg van het sportpark met atletiekbaan, voetbalvelden en korfbalvelden, reservering budget voor het oprichten van twee clubgebouwen voor de Jonge Spartaan en Good Luck en de aanleg van een groot multifunctioneel inzetbaar parkeerterrein. Voor de bouw van de clubgebouwen is in een later stadium door gemeente Middelharnis een bouwteamverband aangegaan met aannemingsbedrijf J. Kroon & Zn. uit Den Bommel.

Uniek aan dit project is de inspraak die de drie betrokken verenigingen hebben gehad in het gehele proces. Zo is vanaf het prille begin rekening gehouden met de wensen van Good Luck. Tijdens de prijsonderhandelingen met de aannemer is constant overleg gevoerd over te volgen tactieken en mogelijke bezuinigingen. De korfbalvereniging heeft zelf een ontwerp laten maken door architect Jan-Paul Bron van Zeelenberg Architectuur uit Ouddorp. Dit ontwerp is volledig afgestemd op het programma van eisen dat door de vereniging was opgesteld. Extra ruimte voor het (zeker de laatste jaren) enorm gegroeide ledenaantal. Separate kleedkamers voor eigen spelers en gasten en alle kleedkamers uitgerust met eigen toiletruimte. Een separate ruimte voor de voorraad van kantine en keuken en extra grote bergruimte voor al het nieuw aangeschafte spelmateriaal. Afstemming van de technische installaties in het gebouw door de leden van Good Luck. Vanuit de kantine royaal zicht op de kunstgrasvelden en rondom de kantine ruimte voor terrassen, jeugdhoek en de professioneel aangelegde Jeu de Boules banen.

Om een steentje bij te dragen in de investering zijn door alle verengingen een aantal zelfwerkzaamheden uitgevoerd. Voor Good Luck hield dit onder andere in dat al het bouwkundige tekenwerk benodigd voor Bouwaanvraag en prijsvorming van het clubgebouw is uitgevoerd en de gehele bestrating rondom de kantine is door vrijwilligers van de verenging aangelegd. Met name deze laatste klus was erg tijdrovend daar er ruim 1500m² tegelwerk gelegd moest worden. Verder is door de vereniging zelf opdracht verleend aan Ooms Constructions BV (voorheen Dijkers & Pijl) voor aanleg van de zes Jeu de Boules banen. Door interieurbouwbedrijf Buitenwesten is in opdracht van Good Luck een prachtige bar gemaakt die als een echte eyecatcher een prominente plaats in de kantine inneemt.

Aangezien de vereniging een groot aantal jeugdleden telt is in de bestrating rondom het gebouw een gigantische zandbak opgenomen waarin binnenkort door de vereniging een speeltoestel geplaatst wordt.

Al met al een unieke accommodatie. Uniek door de behandeling door de gemeente Middelharnis. Een accommodatie waar korfbalvereniging Good Luck enorm trots op is. Hopelijk mogen we ons hier ook minstens 30 jaar thuis voelen. Het clubgebouw, de twee kunstgrasvelden en de zes Jeu de Boules banen bieden in ieder geval ook genoeg mogelijkheden om als vereniging door te groeien.

Belangstellenden zijn altijd welkom om een kijkje op onze nieuwe accommodatie te komen nemen. Komende vanaf de industrieweg door industrieterrein Oostplaat is het onmogelijk om het nieuwe clubgebouw over het hoofd te zien.