Korting op toegangskaartje Watersnoodmuseum

logo_goeree-overflakkeeDe gemeente Goeree-Overflakkee biedt aan 300 bezoekers drie euro korting op een toegangskaartje voor het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Tot en met 31 maart 2013 kunt u gebruik maken van dit aanbod als u bij de kassa van het museum aannemelijk kunt maken dat u woonachtig bent op Goeree-Overflakkee (bijvoorbeeld met paspoort, rijbewijs of ID-kaart).

Op 1 februari 2013 organiseerde de gemeente Goeree-Overflakkee een centrale herdenkingsbijeenkomst van de Watersnoodramp in de Hervormde kerk in Oude-Tonge. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond, een bijzonder herdenkingsjaar.  

Nabestaanden en slachtoffers van de Watersnoodramp stonden stil bij de enorme gevolgen die de ramp op Goeree-Overflakkee teweegbracht. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werden zij in de gelegenheid gesteld om samen te zijn en een gevoel van verbondenheid te delen.

De Commissaris van de Koningin, de heer Franssen, legde een krans bij het monument op de rampenbegraafplaats in Oude-Tonge. Het gemeentebestuur van de gemeente Goeree-Overflakkee was daarbij aanwezig. Na de kranslegging ging het gezelschap naar de Hervormde kerk in Oude-Tonge, waar de herdenkingsbijeenkomst plaatsvond. Een gevarieerd gezelschap gaf invulling aan het programma. Na afloop van de bijeenkomst werd de expositie over de Watersnoodramp bezocht, in het koorgedeelte van de kerk.

De herdenkingsbijeenkomst was live te volgen via YouTube en in het weekend zond TV-Rijnmond de bijeenkomst nog tweemaal uit.

Ook voor de lokale herdenkingsbijeenkomsten in Stellendam, Den Bommel, Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge, waarbij de gemeente Goeree-Overflakkee een ondersteunende rol in de organisatie had, was grote belangstelling.