Krachtenbundeling voor kinderdiabeteszorg

logo-curamareDe kinderdiabetes teams van het Maasstad Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gaan samen optrekken op het gebied van kinderdiabetes. "Door het zorgaanbod en de patiëntenvoorlichting met elkaar af te stemmen en kennis en ervaringen uit te wisselen krijgen de jonge diabetes mellitus patiënten in de regio optimale diabeteszorg op maat", aldus de kinderdiabetesartsen.

De samenwerking werd donderdag 2 juli 2015 door de leden van de raden van bestuur van beide ziekenhuizen geformaliseerd tijdens de officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerking garandeert hoog niveau kinderdiabeteszorg in de regio
Om samen te werken streven de teams naar een uniform diabetesdossier zodat gegevens tussen beide ziekenhuizen gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld. Tevens zijn de kinderen verzekerd van behandelingen met de modernste apparatuur voor insulinetoediening en glucosemeting, inclusief continue glucose monitoring (sensor).

Kinderen met diabetes mellitus hebben veel zorg en begeleiding nodig. Beide ziekenhuizen beschikken over een multidisciplinair diabetesteam met 24/7 bereikbaarheid. In het team werken gespecialiseerde kinderartsen, gekwalificeerde kinderdiabetesverpleegkundigen, diëtisten en kinderpsychologen intensief samen om de beste zorg te verlenen.

De patiënten kunnen daar voor alle (kinderdiabetes) behandelingen terecht. Ook voor andere aandoeningen kan de zorg dichtbij huis door dezelfde zorgverleners of andere specialisten worden verleend.

"Als topklinisch opleidingsziekenhuis heeft het Maasstad Ziekenhuis samenwerken binnen de regio hoog op de agenda staan. Kennis delen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis dat sterk verankerd is in de regio sluit aan op deze ambitie. Samen optimaliseren wij de patiëntenzorg voor kinderen met diabetes mellitus", besluit Johan Dorresteijn, bestuurder Maasstad Ziekenhuis.

"Juist voor groepen zoals kinderen met diabetes is van groot belang dat de zorg dicht bij huis gegeven kan worden. Een randvoorwaarde is dan wel dat, juist bij kinderen, de kwaliteit van zorg uitstekend is. Kennis delen met andere ziekenhuizen sluit aan bij deze ambitie. Samen met het Maasstad Ziekenhuis optimaliseren wij de patiëntenzorg voor kinderen met diabetes mellitus", besluit Paul van der Velden, medisch lid Raad van Bestuur Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.