Kunstbende is op zoek naar jong talent

Kunstbende, dé talentenjacht voor jongeren van 13 t/m 18 jaar is weer van start gegaan. Op zaterdag 11 februari 2012 vindt de voorronde van Kunstbende Zuid-Holland plaats in Theater Zuidplein in Rotterdam. Jongeren die uitblinken in Dans, Muziek, Theater & Performance, Expo, Fashion, Film & Animatie, Taal en DJ kunnen zich inschrijven via de website.

De winnaar voor elke categorie wordt gekozen door een professionele jury. Alle 1e prijswinnaars plaatsen zich in het najaar uiteindelijk voor de landelijke finale in Amsterdam. Het thema is dit jaar 'Vreemd'.

Kunstbende zoekt de verborgen talenten door heel Zuid-Holland. Jongeren in Den Haag, Gouda, Zoetermeer, Leiden en Rotterdam en omstreken zien vanaf deze maand het nieuwe campagnebeeld. Dit is echter niet alles. Kunstbende neemt vanaf oktober ook de scholen over! Posters, post-it's, stickers en een optreden van een Kunstbende-act van het vorige seizoen, zijn de ingrediënten van de scholentour.

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong en creatief talent en biedt een professioneel podium voor iedereen van 13 t/m 18 jaar uit heel Nederland. Naast de wedstrijd organiseert Kunstbende Zuid-Holland workshops en coachingstrajecten. Er zijn acht verschillende categorieën: Dans, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal, Theater & Performance en Dj. Veel bekende artiesten zijn uit Kunstbende voortgekomen: Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij en Egbert-Jan Weber zijn maar een paar namen uit de ‘Galerij der Groten'.

Op 11 februari zijn de talenten van de toekomst te zien in Theater Zuidplein, mis dit niet! Wil je zelf meedoen? Ga dan naar www.kunstbende.nl en schrijf je in!