Landelijke 06-polsbandjesactie van start

logo reddingsbrigadeMaandag 25 mei 2015 gaf Irma Schijf, hoofd Landelijk Bureau Vermiste Personen van de Poltie, in Scheveningen het startsein voor de landelijke 06-polsbandjesactie van de Reddingsbrigade en de politie. Op de 'Dag van het Vermiste Kind' reikte mevrouw Schijf op het strand het eerste 06-polsbandje uit.

Jaarlijks ontvangen de Reddingsbrigade en de Politie veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. De kinderen zijn vaak aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden.

Vanaf 25 mei worden op de stranden en bij recreatieplassen de 06- polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards en via aanwezige politieposten. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo'n 900 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met de dit jaar 120.000 gratis beschikbare polsbandjes wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas.