Luister radio: Archipel bij nacht of kijk live TV

Metamorfose Diekhuus bijna compleet, opening in september

Foto

De bibliotheek en Stichting Zijn zullen gezamenlijk hun intrek nemen in het vernieuwde Diekhuus. Het gebouw, dat momenteel de laatste fase van een ingrijpende metamorfose ondergaat, krijgt een toekomstgerichte inrichting. De officiële opening voor het publiek staat gepland op 4 september 2024.


De bibliotheek heeft haar functie uitgebreid en biedt op de nieuwe locatie niet alleen de mogelijkheid om boeken te lenen, maar ook tal van andere activiteiten. Hiermee speelt de bibliotheek in op de veranderende behoeften van de gemeenschap.

Het Diekhuus, een gebouw met een rijke historie, heeft in de renovatieplannen veel aandacht besteed aan het behoud van historische elementen. Zo blijft de charmante karakteristiek van het gebouw behouden terwijl het klaar wordt gemaakt voor de toekomst.

Daarnaast zijn er plannen om de buitentuin bij de bibliotheek te betrekken en er een sociale ontmoetingsplek van te maken. Deze tuin zal een belangrijke rol spelen in het bevorderen van gemeenschapsactiviteiten en sociale interactie onder de inwoners.