Nu op de radio: Archipel bij nacht

Middelharnis plant samen met leerlingen bomen

Foto

Op woensdag 17 maart 2010 vond de Nationale Boomfeestdag (Boomplantdag) plaats. De gemeente Middelharnis schonk in het kader hiervan aandacht aan het behoud van bomen in de natuur. Samen met leerlingen van de Daltonschool, de Groen van Prinsterer en de Bosseschool werden er in de ochtenduren op twee locaties bomen geplant.

Westplaat
Wethouder Wesdorp plantte omstreeks 11:00 uur 's ochtends samen met leerlingen van de Groen van Prinsterer en de Bosseschool bomen aan de Joost van den Vondellaan in de Westplaat. Het braakliggende bouwterrein dat voor het Vliedpark ligt, werd deze ochtend opgeleukt met bomen en bloemperkjes.

Daltonschool
Eerder in de ochtend (van 9:00 - 10:00 uur) plantten leerlingen van de Daltonschool samen met medewerkers van de buitendienst bomen op het nieuwe schoolplein.

Nationale Boomplantdag
Deze dag wordt in Nederland jaarlijks gehouden op een woensdag dichtbij de eerste dag van de lente. De boomfeestdag - voor het behoud van bomen in de natuur - werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag, die in 1980 is voortgezet in de Stichting Nationale Boomfeestdag.