Nu op de radio: Archipel bij nacht

Middelharnis vraagt om mening van inwoners

De gemeente Middelharnis wil graag achterhalen hoe de inwoners van de gemeente Middelharnis over hun woonomgeving denken, wat zij vinden van het gemeentebestuur, de gemeentelijke regels en bijvoorbeeld de dienstverlening. Om erachter te komen wat het oordeel is van de inwoners, doet de gemeente mee aan het onderzoek 'Waar staat je gemeente'. 

Een onderdeel van waar staat je gemeente is een schriftelijk onderzoek dat onder een deel van de inwoners in de gemeente Middelharnis wordt uitgezet. Via een willekeurige steekproef zijn circa 1.200 huishoudens geselecteerd. Zij krijgen uiterlijk 24 maart 2009 een brief met een vragenlijst in de bus. In de vragenlijst kunnen zij hun waardering geven over een aantal aspecten van de gemeente. De vragenlijst kan per post of via internet worden ingevuld.

Waar staat je gemeente
Het gemeentebestuur hoopt dat iedereen die de vragenlijst ontvangt mee wilt doen aan het onderzoek 'Waar staat je gemeente'. Het onderzoek wordt ook in een aantal andere gemeenten door het onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau PON in samenwerking met Deloitte en BMC uitgevoerd. Doormiddel van de uitkomsten kan de gemeente Middelharnis haar prestaties vergelijken met andere gemeenten en waar nodig verbeteren.

Dienstverlening
Een ander onderdeel van het onderzoek is een vragenlijst specifiek over de dienstverlening aan het gemeentelijk loket. Binnenkort is het mogelijk om na een bezoek aan het gemeentehuis van Middelharnis een vragenlijst hierover in te vullen. Dit is een andere vragenlijst dan die naar de 1.200 adressen is verzonden, maar ook een belangrijk onderdeel van het onderzoek. De gemeente wil namelijk ook weten wat de inwoners van de dienstverlening vinden.

Mee doen
De gemeente Middelharnis stelt het op prijs als een ieder die een vragenlijst in de bus krijgt of die een bezoek brengt aan het gemeentehuis mee wilt werken aan het onderzoek. Het gemeentebestuur bedankt een ieder bij voorbaat voor de medewerking.