Nationale Donorweek in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

logo-curamareAls u iemands leven kan redden door een orgaan of weefsel te doneren, zou u dat dan doen? Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zegt Ja! Van 12 t/m 18 oktober 2015 is het Nationale Donorweek. De donatiefunctionarissen staan van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur in de hal bij de hoofdingang en de hal van de polikliniek om uitleg te geven over orgaan- en weefseldonatie.

Nationale Donorweek
Elk jaar, in oktober, vindt de nationale Donorweek plaats. Tijdens deze week vragen de Nationale Transplantatie Stichting (NTS), het ministerie van VWS, vele gezondheidsfondsen en patiëntenorganisaties extra aandacht voor orgaan- en weefseldonatie. Het doel van de Donorweek is mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen in het Donorregister. Of u nu wel of geen donor wilt worden, leg het vast.

Waarom uw keuze vastleggen?
Komt u te overlijden, dan is het voor uw naasten in zo'n emotionele periode wel zo prettig als zij weten wat uw wens is. Een arts is verplicht bij overlijden het donorregister te raadplegen. Als er niets geregistreerd staat, gaat de arts met uw naaste in gesprek of uw organen of weefsel gedoneerd mag worden. Daarom wordt bij opname gevraagd of u een wilsbeschikking of donorregistratie heeft. De donatiefunctionaris legt u graag het belang uit van het registeren van uw keuze, maar geeft ook graag uitleg over de procedure van doneren.