Naturalisatie acht inwoners Goeree-Overflakkee

Foto

De Nederlandse nationaliteit was op maandag 2 februari 2015 voor acht inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Acht nieuwe Nederlanders
De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Colombia, Filipijnen, Thailand en Somalië. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie op 2 februari 2015 overhandigde waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker aan acht inwoners hun nieuwe nationaliteit. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

Jan Pieter Lokker feliciteerde de aanwezigen van harte: "Vandaag sluiten we het hele proces met voorwaarden waaraan u moet voldoen voor het Nederlanderschap feestelijk af en staat u aan het begin van nieuwe mogelijkheden. Gebruik uw mogelijkheden voor een mooie toekomst!"