Nu op de radio: De late avond

Nieuw mannenensemble op Goeree-Overflakkee

Ook op Goeree-Overflakkee is een christelijk mannenensemble opgericht. Mannenensembles zijn een fenomeen geworden sinds ongeveer 10 jaar geleden. Enkele ensembles werden opgericht in Urk en Elspeet. De grootte van een mannenensemble varieert van 12 tot 20 mannen, evenals bij een mannenkoor verdeeld in 4 partijen.

De muziek welke gezongen wordt is ook identiek aan die van mannenkoren; het verschil zit in de kwaliteit van de zang. Wordt op een gemiddeld mannen- of gemengd koor iedereen toegelaten die zich aanmeldt als lid, op een mannenensemble is de kwaliteit van de zangstem bepalend of iemand mee gaat zingen. Ook is het de bedoeling met het ensemble iets moeilijkere werken in te studeren.

Het Delta Mannen Ensemble (dat is de naam van het nieuw opgerichte koor) staat onder leiding van Dinant Struik, woonachtig in Ouddorp en al 30 jaar dirigent waarvan ruim 25 jaar uitsluitend van mannenkoren. Dinant was dirigent van achtereenvolgens het Dirkslands Mannenkoor, het Ridderkerks Mannenkoor, het Korendijks Mannenkoor en sinds 10 jaar is hij dirigent van het Duivelands Mannenkoor en sinds januari 2010 ook van het Ouddorps Mannenkoor. In die lange periode hebben honderden mannen onder hem gezongen en hij heeft een aantal zangers benaderd met het idee een mannenensemble op te richten waarop enthousiast werd gereageerd. Zo werd de basis gelegd van het Delta Mannen Ensemble. De naam is gekozen omdat de zangers afkomstig zijn uit de wijde regio namelijk Capelle en Krimpen aan de IJssel, Barendrecht, de Hoekse Waard, Goeree-Overflakkee en Schouwen Duiveland. Vooralsnog oefent het Delta Mannenensemble in Dirksland en bestaat het uit 17 zangers. Het eerste openbare optreden is op 18 juni 2011 in de bloemenloods bij de familie Klepper in Ouddorp, waar het Ouddorps Mannenkoor zijn traditionele "zomeravondconcert" organiseert en het ensemble voor het eerst te horen was. Informatie of uitnodigingen om mee te werken aan zangavonden kunt u verkrijgen of richten aan Pieter Flikweert: pieter_flikweert@hotmail.com of bellen 06-30363634.