Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Nieuwe naam Sociaal Cultureel Centrum Victoriahal is een feit

Foto

Sinds zaterdag 15 juni 2024 prijkt er een nieuwe naam boven de vernieuwde entree van de Victoriahal in Dirksland: Sociaal Cultureel Centrum Victoriahal. Het was dubbel feest want de SVIK (Stichting Vereniging In Kracht) vierde ook haar 50-jarig bestaan.

De Victoriahal werd in 1896 gesticht door drie Brusselse banketbakkers en is vernoemd naar de Britse koningin. Van 1957 tot 1967 was de Victoriahal een inpakloods voor Victoria-koekjes, zoals de café noirs. Gebakken wordt er nog steeds maar dan tijdens een van de verschillende activiteiten die er door vrijwilligers worden georganiseerd.

Voorzitter Jan de Berg, die vanaf het begin betrokken is bij de SVIK, werd tijdens de viering in het zonnetje gezet door medebestuurslid Connie Bakker. Ze benoemde dat de SVIK is begonnen in de familie van Jan. Sinds de oprichting zijn er heel veel activiteiten georganiseerd. “We hebben de activiteiten nog eens geteld en we kwamen op 750!” aldus Connie.

De nieuwe naam, Sociaal Cultureel Centrum Victoriahal, werd onthuld door Joop van Son, die jarenlang betrokken was bij de SVIK. Ook voor hem had Connie Bakker lovende woorden.

Wethouder Henk van Putten prees SVIK voor de gastvrije omgeving die zij al vijftig jaar creëren voor jong en oud. “Jullie laten zien wat Verenigd In Kracht betekent. Ik ben onder de indruk van uw inzet voor de leefbaarheid en samenwerking met andere organisaties.” Hij benadrukte de cruciale rol van vrijwilligers in het succes van de Vic.

Het pand, nu voorzien van een nieuwe entree, keuken en invalidentoilet, bood na de onthulling ruimte voor een buffet, een band en een sneltekenaar die portretten op bierviltjes maakte. De feestelijkheden zorgden voor een levendige sfeer, waarmee het nieuwe hoofdstuk van het Sociaal Cultureel Centrum Victoriahal feestelijk werd ingeluid. Deze dag symboliseerde niet alleen de rijke geschiedenis van de hal, maar ook de veelbelovende toekomst van SVIK en haar voortdurende bijdrage aan het sociale en culturele leven in Dirksland.