Nu op de radio: Koffie met...

Nieuwe openingstijden bibliotheken

Per oktober 2012 zijn de openingstijden van de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta gewijzigd. De bibliotheek realiseert zich dat het wijzigen van de openingstijden consequenties heeft voor individuele leden. Er is gekeken naar de bezoeken aan de bibliotheekvestigingen tijdens de openingsuren.

De bezoekersstatistieken wijzen uit dat het zwaartepunt niet op de avonden ligt. Het merendeel van de leden bezoekt de bibliotheek vooral overdag. Ook de belangrijkste gebruikersgroepen, de kinderen van 0 tot en met 12 jaar en de basisscholen, maken voornamelijk gebruik van deze openingstijden.

Omdat de bibliotheek minder subsidie ontvangt moeten er keuzes worden gemaakt. Dat houdt in dat bij enkele vestigingen de avondopenstellingen vervallen. Het aantal openingsuren blijft behouden, alleen wordt het anders verdeeld. Sommige vestigingen gaan een uur eerder open om beter aan te sluiten bij de schooltijden. Op marktdagen zijn de vestigingen ook 's ochtends geopend en blijven, zonder lunchsluiting, open tot 17:00 uur. In Brielle, Hellevoetsluis en Middelharnis is de zaterdagopening van 10:00 tot 16:00 uur. Tijdens de herfst- en wintermaanden is de bibliotheek Hellevoetsluis op iedere zondagmiddag geopend. Graag tot ziens in een van de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. www.bzhd.nl