Nu op de radio: Archipel bij nacht

Nieuwe seniorenwoningen voor Den Bommel

Foto

In de kern Den Bommel gaat Boeter Bouwbedrijf zeventien seniorenwoningen bouwen voor FidesWonen. Hiervoor ondertekenden Rob Warmerdam van Boeter Bouwbedrijf uit Middelharnis en Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen dinsdag 2 oktober 2012 de aanneemovereenkomst. De afspraken over de bouw van de woningen zijn hiermee vastgelegd.

Boeter start omstreeks half november 2012 met de bouw, de voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang.

Aan de Anthony van Weelstraat en de Oranjestraat staan nu nog diverse seniorenwoningen en een zaaltje, maar binnenkort rijzen daar nieuwe seniorenwoningen uit de grond. Naast dertien grondgebonden woningen, verdeeld over twee blokken, laat FidesWonen ook een viertal appartementen bouwen met daarbij een ruimte bestemd voor een zorgfunctie. Dit appartementengebouw komt met een trappenhuis en lift in verbinding te staan met de bestaande gestapelde seniorenwoningen aan de Nassaustraat en de Schoolstraat. Zo ontmoeten oude en nieuwe bebouwing elkaar, met het trappenhuis als centrale spil.

Ook de gemeente Oostflakkee participeert in dit nieuwbouwproject. FidesWonen sloot in een eerder stadium al een anterieure overeenkomst met de gemeente hierover. Zij nemen de inrichting van het gebied voor hun rekening, zoals het aanleggen van straten, parkeergelegenheid en groenvoorziening. Na oplevering door Boeter gaat de opdrachtgever FidesWonen de seniorenwoningen verhuren aan haar woningzoekenden.