Nog enkele plaatsen vrij voor snelcursus zwemmen in de Gooye

In de voorjaarsvakantie wordt er weer een snelcursus zwemmen georganiseerd in het zwembad van sportcomplex de Gooye. De cursus loopt van zaterdag 20 t/m zaterdag 27 februari 2010. Ook deze keer niet alleen voor het A-diploma maar ook weer voor het B- en C-diploma.

In ons land kun je niet vroeg genoeg leren zwemmen, daar is iedereen het over eens. Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Want wat is er nu leuker dan te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan. Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water.

Voor veel mensen is het lastig om meerdere malen per week, vaak totaal een uurtje, naar zwemles te gaan. Ook is het vaak moeilijk de zwemlessen te combineren met werk en/of zorg. Om het misschien wat makkelijker te maken organiseren we tijdens de voorjaarsvakantie weer een 'snelcursus'. Elke dag (m.u.v. de zondag en woensdag) zullen de kinderen (totaal dus zes dagen) twee uur les krijgen van 13:00 tot 15:00 uur.

Tijdens de lessen worden de kinderen voorzien van limonade en fruit. Tijdens de vorige cursussen bleek dat deze pauze een welkome onderbreking was. Na deze kleine pauze bleken de kinderen zonder moeite het niveau van voor de pauze weer goed op te pakken.

De leerlingen krijgen steeds les van dezelfde lesgever (uitgezonderd ziekte en/of onverwachts verlof). Daar er alleen maar lesgegeven wordt aan de snelcursus is de omgeving zeer rustig zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren. Ouders zijn niet in het bad aanwezig. Doordat de leerlingen twee uur per dag aan het zwemmen is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden onder de knie te laten krijgen. Ook wordt er gelest in kleine groepjes zodat wij gaan er vanuit dat de kinderen aan het eind van de cursus zich enkele meters op de buik en op de rug, technisch ruim voldoende, kunnen voortbewegen, enkele meters beginners borstcrawl en rugcrawl en in het water springen en zich kunnen oriënteren. Voor kinderen die op zwemles zitten kan deze cursus ook een welkome aanvulling zijn voor hun vorderingen. Na onze vorige cursussen is dan ook gebleken dat de leerlingen met sprongen vooruit gaan.

Om mee te doen met de 'A' cursus dienen de kinderen wel de minimale leeftijd is 5 ½ jaar te hebben. De kinderen dienen van tevoren getest te worden of zij geschikt zijn voor deze lessen. De kinderen dienen echt watervrij te zijn en moeten dus kunnen drijven op buik en rug zonder hulp van drijfmiddelen. Na de snelcursus stromen de kinderen door naar de particuliere zwemles en kunnen dus gelijk door gaan met de zwemles. (Kinderen hoeven dus niet ingeschreven te worden op de wachtlijst.)  Deze wordt dus overgeslagen. De kosten bedragen 176,00 euro en zijn inclusief inschrijfgeld en verzorging van de kinderen tijdens de les.

Ook zullen er weer cursussen zijn voor het B en C diploma. Tijdens deze cursus zullen wij trachten in een week tijd zoveel mogelijk onderdelen voor het B of C-diploma aan te leren.Ook hier zullen maar enkele plekken beschikbaar zijn. Door de groep klein te houden kunnen wij tijdens de lessen (die ook twee uur duren) veel persoonlijke aandacht geven aan de kinderen. Op de laatste dag zal er dan ook ruimte en tijd gereserveerd voor de kinderen die aan het einde van de cursus eventueel diploma kunnen zwemmen. Wel willen wij van tevoren het niveau testen van de kinderen. De kosten bedragen € 191,00 en zijn ook inclusief verzorging van de kinderen tijdens de les en kosten van het diploma. Ook is dit bedrag inclusief diploma garantie. In veel gevallen zullen de kinderen aan het einde van deze cursus diploma kunnen zwemmen (alleen B en C). De kinderen die iets langer de tijd nodig hebben mogen na de snelcursus op onze kosten verder leszwemmen tijdens de gewone les totdat het bewuste diploma wel gehaald kan worden.

Inschrijven en/of inlichten inwinnen is mogelijk aan de receptie van Sportcomplex de Gooye. Ook kan dit telefonisch via nummer 0187-601664. Of stuur een e-mail naar info@degooye.nl. Bij de inschrijving wordt er wel z.s.m. een afspraak gemaakt om de kinderen te testen.