Nooddrinkwateroefening in Middelharnis

logo_goeree-overflakkeeEvides Waterbedrijf en gemeente Goeree-Overflakkee oefenen op 26 september 2016 in Middelharnis met de inzet van een nooddrinkwatervoorziening.

De oefening vindt plaats op het plein voor het gemeentehuis van Middelharnis en is toegankelijk voor publiek. Rond het middaguur, tussen 12:00 en 13:00 uur, kunnen aanwezigen een schone fles of pan komen vullen met water. De oefening heeft geen invloed op de drinkwatervoorziening van de bewoners van Middelharnis; zij blijven beschikken over drinkwater in hun woning.

Nooddrinkwater kan Evides samen met de gemeente inzetten als de drinkwatervoorziening langer dan 24 uur uitvalt. Hoewel deze kans klein is, bereiden zij ons hier goed op voor. Om vertrouwd te raken met de nooddrinkwatermaterialen en samenwerking te oefenen, organiseert Evides Waterbedrijf regelmatig een operationele oefening.

Sinds de jaren 90 beschikt Evides Waterbedrijf over een uitgebreide nooddrinkwatervoorziening. Wanneer de reguliere drinkwatervoorziening in het distributiegebied van Evides geheel of gedeeltelijk uitvalt, kan Evides met deze voorziening - buiten het leidingnet om - drinkwater leveren aan de bevolking. Evides en de gemeenten werken hierin samen.