OBS de Regenboog sluit schooljaar met Fundag

Foto

Schmincken, klossen lopen, ambulancerace, cupcakes versieren, spinnenweb. Dat stond vrijdag 29 juni 2012 op het programma voor de kinderen van OBS De Regenboog in Ooltgensplaat. Het was Fundag, een dag die in het teken stond van spel en bewegen, en die georganiseerd was door het Sportteam GO.

De dag begon met een warming up voor de hele school. Alle kinderen, van groep 1 t/m groep 8, alle juffen en meesters én alle hulpouders verzamelden op het schoolplein voor hoofd, schouders, knie en teen. Opgewarmd en vrolijk gingen de kinderen daarna in groepjes verder. Aan de ene kant van het schoolplein waren spelletjes voor de onderbouw, aan de andere kant spelletjes voor de bovenbouw.

Nou ja, spelletjes. Sommige waren best moeilijk. Zoals door het spinnenweg heengaan zonder de touwen aan te raken. Ook de ambulancerace was hilarisch. Zo snel mogelijk langs een parcour, maar de knuffelbeer die op de brancard lag, mocht er natuurlijk niet afvallen.

Voor de groepen 1 t/m 3 waren de spelletjes wat makkelijker. Al zou het heel goed kunnen dat er in de zandbak nog wat schatten verstopt liggen. Die waren wel heel moeilijk te vinden. Na deze ochtend waren de jongste kinderen ook niet meer te herkennen. Er waren wel heel veel leeuwen, prinsessen en spidermen...

De oudste kinderen lunchten op school en gingen 's middags nog gezellig een film kijken. Het was een leuke afsluiting van het schooljaar.