Onbetaalbare hulp gezocht

Als vluchteling in een vreemd land word je met een hoop onbekende zaken geconfronteerd. In de supermarkt zie je een veelheid aan onbekende artikelen, in de brievenbus vallen stapels post, en zijn die allemaal aan jou persoonlijk? In zo'n situatie is het bijzonder prettig dat iemand je op weg helpt. Iemand die je helpt te onderscheiden hoe je om moet gaan met al dat soort zaken.

Vanuit het Steunpunt Integratie ZHE zijn in Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis, Middelharnis Goedereede en Bernisse vrijwilligers actief die vluchtelingen begeleiden op hun weg naar integratie in de Nederlandse samenleving. Zij begeleiden nieuwkomers op alle facetten die betrekking hebben op het zich vestigen in de gemeente en bij het opbouwen van een nieuw (sociaal) leven. De gemiddelde duur van een traject dat een nieuwkomer doorloopt is een jaar.

Naar aanleiding van de invoering van de Wet Inburgering en in het kader van de Pardonregeling, is het Steunpunt op zoek naar versterking van het team in Middelharnis.

Zij vragen van de vrijwilligers voor de maatschappelijke begeleiding;
- 2 dagdelen per week beschikbaar zijn
- betrokkenheid bij de doelgroep
- flexibiliteit
- bereidheid om aan vergaderingen deel te nemen

Zij bieden:
- werkbegeleiding
- onkostenvergoeding
- de mogelijkheid om cursussen te volgen
- een WA-verzekering

Voelt u zich aangesproken en/of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met VluchtelingenWerk Maasdelta Steunpunt Integratie ZHE Sportlaan 1, 3223 EV Hellevoetsluis, tel. 0181-323596.