Ook sportgeneeskunde in ziekenhuis Dirksland

Sporten is in ons land erg populair. Maar sporten kan ook leiden tot blessures. Een snelle diagnose en een deskundige behandeling is dan noodzakelijk. In het Van Weel-Bethessa Ziekenhuis (CuraMare) kunnen sporters met orthopedische problemen terecht bij dr. H. Jan, orthopedisch chirurg.

Voor een snelle herstel van sportletsels is speciale aandacht en behandeling nodig. In Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis werken de orthopedische chirurg en de afdeling fysiotherapie nauw samen. Via een kijkoperatie kunnen letsels aan de voorste kruisband in de knie, aan de achterste kruisband, aan de meniscus en aan het kraakbeen worden behandeld.

Ook voor schouderletsels kunnen sporters in het ziekenhuis terecht. Het grote voordeel van een kijkoperatie bij dit soort blessures is dat er slechts een kleine operatiewond ontstaat en dat er geen spieren doorgesneden hoeven te worden. Hierdoor kan sneller worden gestart met de revalidatie.

Het streven is om op korte termijn te starten met kijkoperaties van heupletsels. Hiervoor worden de komende tijd afspraken gemaakt met het Fysiotherapie-netwerk op Goeree Flakkee en West-Voorne Putten om samen deze sportletsels te kunnen aanpakken.

DeltaFiber