Ook ziekenhuis Dirksland voorbereid op tweede coronagolf

Foto

De Zuid-Hollandse ziekenhuizen in de ROAZ-regio Zuidwest-Nederland die coronapatiënten opnemen schalen de reguliere zorg af om de zorg tijdens de tweede coronagolf zoveel mogelijk toegankelijk te houden. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een van deze ziekenhuizen. In elk ziekenhuis wordt gekeken hoe deze afschaling zo zorgvuldig mogelijk geregeld kan worden. Dat meldt Ernst Kuipers, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg Zuidwest-Nederland.

“De niet-urgente afspraken, operaties en ingrepen worden deels uitgesteld. Elke patiënt wordt daarover door zijn eigen ziekenhuis tijdig ingelicht. De spoedzorg gaat net als bij de eerste coronagolf gewoon door,” aldus Kuipers.

Sinds 28 september 2020 is het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding, weer actief. Het LCPS helpt bij de verspreiding van coronapatiënten over het hele land, om te zorgen voor een evenredige verspreiding in elke ROAZ-regio, en om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen en hun personeel niet overbelast raken. De recente toename van opnames van coronapatiënten in de kliniek en op de IC in onze regio is zo groot dat het de ziekenhuizen desalniettemin niet lukt om de reguliere zorg in de volle omvang door te laten gaan.

"We proberen de reguliere zorg zoveel mogelijk te continueren", zegt Kuipers, "en we hopen op begrip uit de samenleving. De veiligheid voor onze patiënten en in de zorg staat voorop.”

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina