Oostflakkee geeft voorrang aan gezonde levensstijl

Foto

De helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Veel van hen kampen zelfs met overgewicht. Uiteindelijk kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit gaat ook de gemeente Oostflakkee aan het hart. Daarom heeft zij haar vrijwilligers een sportief cadeau gegeven ter gelegenheid van de internationale 'Dag van de vrijwilliger 2009'.

Vrijwilligers
Jaarlijks zet de gemeente Oostflakkee haar vrijwilligers in het zonnetje rond de ‘Dag van de vrijwilliger'. In 2009 is dat niet in de vorm van een vrijwilligersavond, maar ontvangen de vrijwilligers een attentie van het gemeentebestuur. Voor iedere vrijwilliger is er een bidon, een voetverzorgingsset en een wandelgids. In de wandelgids staan verschillende vormen van wandelen beschreven.

Bewegen
Dit idee kwam mede op door de campagne ‘30 minuten bewegen'. Dit is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). De campagne laat Nederlanders zien dat een kleine investering in tijd een groot verschil kan maken in de gezondheidstoestand. Bewegen is bovendien een verrijking van het dagelijkse leven. Helaas is de kloof tussen denken en doen nog groot.

De website www.30minutenbewegen.nl staat volledig in het teken van het motiveren van Nederlanders om te (gaan) bewegen. Er staan diverse handige hulpjes om mensen aan te zetten tot bewegen. Zo staat er een test waarmee je kunt meten of je voldoet aan de beweegnorm. Ook is er een link naar de site www.beweegmaatje.nl. Op deze site kun je aangeven dat je een sportmaatje zoekt in de buurt. Samen bewegen is in veel gevallen leuker dan alleen, en het werkt ook als een zogenaamde ‘stok achter de deur'.

Om inwoners te herinneren aan de beweegnorm hangt er een oranje bord in de gemeente met het logo van de campagne. Het college van burgemeester en wethouders wenst haar inwoners een sportief 2009 toe en hoopt dat iedereen zijn of haar goede voornemens waar maakt.

Op de foto ziet u het college van burgemeester en wethouders en de secretaris van de gemeente Oostflakkee. Van links naar recht: secretaris drs. J.T.M. Brouwer, wethouder G.-J. van der Valk, wethouder P. 't Hoen en wnd. burgemeester J. Heijkoop.