Opbrengst golftoernooi voor de Voedselbank

Op zaterdag 9 mei 2009 organiseert de Ladies' Circle Goeree-Overflakkee, in samenwerking met Golfclub Roxenisse, haar traditionele golftoernooi voor het goede doel op golfbaan Catharinenburg in Melissant. Dit jaar gaan de opbrengsten naar de Voedselbank Goeree-Overflakkee.

Steeds meer gezinnen zijn niet meer in staat om rond te komen, met alle problemen van dien. Wie voldoet aan de criteria kan een beroep doen op de Voedselbank. Deze hulp is voor maximaal drie jaar en bedoeld om mensen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen. Vaak wordt gedacht dat alleen in grote steden een beroep op de Voedselbank kan worden gedaan. Minder bekend is dat er ook op Goeree-Overflakkee een Voedselbank is. De Voedselbank in Middelharnis, wordt door de Voedselbank Rotterdam voorzien van lang houdbare producten. Vrijwilligers vullen in Middelharnis de pakketten aan met versproducten, waarna ze worden gedistribueerd. De Voedselbank ontvangt geen subsidies. Exploitatiekosten zoals brandstof, verzekeringen, telefoon, en kantoorbenodigdheden worden betaald uit giften van particulieren, kerken en het bedrijfsleven. De opbrengst van het Ladies' Circle golftoernooi is dan ook meer dan welkom.
 
Inschrijven voor het golftoernooi kost 20 euro. Niet-leden van golfclub Roxenisse betalen ook 50 euro greenfee. Er zijn heel veel mooie prijzen te winnen, waaronder de hoofdprijs: vier greenfee's voor één van de meest aansprekende en uitdagende golfclubs van de Benelux: Five Nations Golf Club te Mean (Havelange) in België, ter waarde van 400 euro.

Opgeven kan nu al via lc45@ladiescircle.nl. Meer informatie: lc45.ladiescircle.nl.