Opbrengst Lichtjesfietstoer voor EHBO Ouddorp

Foto

Op donderdag 15 januari 2009 belegde EHBO Ouddorp een vergadering en nodigde ook de medewerksters van VVV Ouddorp aan Zee uit. Op 29 augustus 2008 organiseerde VVV Ouddorp aan Zee weer een succesvolle Lichtjesfietstoer. Het succes is allereerst te danken aan de bewoners langs de route die hun huizen en straten in Ouddorp feestelijk versierden en ten tweede natuurlijk aan de fietsers. De opbrengst gaat elk jaar naar een 'goed doel' en voor deze editie was verzocht, een bijdrage te leveren aan een nieuwe reanimatiepop van EHBO Ouddorp.

Namens de 'versierders' en deelnemers woonden VVV-medewerksters Nina Kroeze- Pel en Mirna Bogert, de ingebruikname van 'Ambu' bij. 'Ambu' is de zogenaamde naam van de pop en heeft ook betrekking op de hele set die bestaat uit laptop, software en beamer. Met deze reanimatieset kan het reanimeren op een optimale manier worden gedemonstreerd en aangeleerd. EHBO Ouddorp is met het gehele cursusaanbod, waaronder ook het omgaan met 'AED', klaar voor de toekomst.

Op de foto staan van links naar rechts Mirna Bogert en Nina Kroeze- Pel van VVV Ouddorp aan Zee, Arie Duister, Lenie Roon, Dirk Pikaart, Ina Meijer, Niek Grinwis, Lineke Gerritsen en voorzitter Peter Bolkenbaas van EHBO Ouddorp en op de voorgrond ligt de nieuwe reanimatiepop.