Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Opening Waterjump Brouwersdam

Foto behorende bij Opening Waterjump Brouwersdam
Foto behorende bij Opening Waterjump Brouwersdam
Foto behorende bij Opening Waterjump Brouwersdam

Vrijdag 8 mei 2009 hebben gedeputeerde Martin Van Engelshoven-Huls en wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goedereede, het officiële startsein gegeven voor de ingebruikname van de Waterjump Brouwerdam. De Waterjump is een spring- en glijschans van 8 meter hoog met een lengte van 25 meter.

De attractie is uniek in Nederland. Hij is voor iedereen, beginner en professional, veilig te gebruiken bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, direct aan het Grevelingenmeer. De drie verschillende glijbanen zijn geschikt voor afdalingen met onder meer ski's, snowboards, BMX-fietsen, in line skates of glijmatjes.

Deze attractie is een totaal nieuwe publiekstrekker en gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls sprak de wens uit dat vele sporters, bezoekers en toeristen hierdoor snel hun weg weten te vinden naar de Brouwersdam-Hotspot. De Waterjump is tot stand gekomen is samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen en het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. De Brouwersdam kenmerkt zich als een uniek kustgebied, dat om verdere ontwikkeling roept. Provincie Zuid-Holland en Zeeland, gemeente Goedereede en Schouwen-Duiveland en de plaatselijke ondernemers trekken hier gezamenlijk in op. Van Engelshoven-Huls ziet de Waterjump, waarvoor de provincie Zuid-Holland subsidie beschikbaar heeft gesteld, dan ook zonder meer als een aanwinst voor het gehele gebied. De aantrekkelijkheid wordt vergroot en het zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Brouwersdam tot een trendsettend, sportief strand- en watersportcentrum.

Meer informatie op www.brouwersdam.nl.