Opruiming in de Wereldwinkel

In januari 2012 zijn de verrassende, originele en bijzondere cadeaus in de opruiming. Daarom maakt Wereldwinkel Goeree-Overflakkee juist nu graag gebruik van de gelegenheid om nog eens te vertellen waarom ze die cadeaus zo graag verkopen. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Maar wat betekent dat nu precies: fairtrade?

Letterlijk betekent het 'eerlijke handel'. Voordat een product in de winkel ligt, is het al door de handen van veel ondernemers gegaan: niet alleen die van de producenten - zilversmeden, pottenbakkers, boeren etc. - maar ook van handelaren en exporteurs. Als een product volgens fairtrade criteria wordt geproduceerd en ingekocht, krijgt elke ondernemer een eerlijke en fatsoenlijke prijs voor zijn product of geleverde diensten.

In de Wereldwinkel krijgt u de garantie dat elk product uit het assortiment met zorg en volgens fairtrade criteria is geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en hebben een inkomen waarmee zij in staat zijn om een goed bestaan op te bouwen, hun kinderen naar school te sturen en zichzelf en hun personeel verder op te leiden. Kortom: door het kopen van fairtrade producten zorgt u ervoor dat ondernemers in ontwikkelingslanden zichzelf en hun omgeving verder kunnen ontwikkelen.

Tijdens de opruiming vindt u in de Wereldwinkel leuke producten voor kleine prijsjes. De producenten merken hier echter niets van: zij ontvangen gewoon hun eerlijk verdiende - fairtrade - loon.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.